Revista de benzi desenate The Walking Dead, care a stat la baza serialului omonim difuzat de televiziunea americană AMC, va fi lansată și în România, pe 21 noiembrie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Păstrând formatul original (desene în alb-negru și design), revista va fi tradusă în limba română, adaptată și editată de Asociația Event Art Tour din Piatra-Neamț.
Revista The Walking Dead va apărea în România bilunar, începând cu 21 noiembrie, și va putea fi cumpărată la prețul de 5,99 lei de la o serie de distribuitori ce include centre de presă, librării și magazine online.
Conform comunicatului, seria de benzi desenate The Walking Dead a apărut în Statele Unite ale Americii în 2003, într-un moment în care lumea era deja suprasaturată de povești cu zombie și apocalipse. Povestea scrisă de Robert Kirkman și ilustrată de Tony Moore a fost însă acel „ceva” ce a demonstrat că „morții-vii” nu sunt răsuflați și că o apocalipsă zombie poate fi folosită magistral ca decor pentru o analiză a omului și pentru un joc al supraviețuririi total nou prin amploare și diversitate.
Astfel, la 11 ani de la apariția primului număr al The Walking Dead, a fost creat un întreg univers dedicat acestei serii. Această serie de benzi desenate a depășit 130 de numere în SUA, unde a fost lansat și un serial TV de succes, difuzat de televiziunea AMC, prezentă și pe piața românească din 5 noiembrie. „The Walking Dead” este cel mai urmărit serial dramatic de pe cablu din istorie și principalul show preferat de adulții cu vârste între 18-49 ani, din ultimii doi ani, potrivit AMC.
Totodată, două jocuri video au contribuit la extinderea „imperiului The Walking Dead.
Povestea seriei The Walking Dead îl are în centru pe Rick Grimes, un polițist dintr-un mic oraș de provincie, care intră în comă după ce este împușcat în timpul serviciului. Când se trezește, câteva săptămâni mai târziu, într-un pat de spital, Rick află că lumea s-a schimbat și că zombie au repopulat peisajul. Rick traversează peisajul dezolant în căutarea altor supraviețuitori, în primul rând a celor dragi, și este martor fără voie la decăderea umanității, la schimbarea valorilor și a standardelor cunoscute, la anularea legilor vechi și la nașterea unora noi, din dorința de a supraviețui, din nevoia de a lupta cu cei morți și de a se teme de cei vii.